tonica: (Default)
[personal profile] tonica
I augusti hade jag turen att vinna en utlottning av en roman skriven av en bloggare vars blogginlägg jag följer med stort intresse. Boken heter Transformationen och författaren Magic Frigren. Hon kallas också Miss Magic. Här finns boken att köpa.

Efter att ha varit bortrest och under resan fått en rejäl förkylning, har jag äntligen läst färdigt boken.

Huvudpersonen, Melly, hälsar på hos sina släktingar i en större stad. Hon har just gjort ett avgörande livsval och behöver komma bort och vila sig lite. Men till att börja med fungerar inte planen alls. Man märker att Melly inte mår så bra. Hon plågas av skuldkänslor och tycker att hon har misslyckats i livet. Nästan genast upptäcker hon mystiska tecken som verkar leda henne i en viss riktning och hon hittar helt oväntat en mystisk dagbok. Hon lär känna nya människor och börjar snart också må bättre. Tillsammans ger Melly och hennes nya vänner sig ut på vad man nästan skulle kunna kalla en skattjakt i tid och rum och framför allt Melly börjar dessutom en utforskning av människans och tillvarons inre. Fast man får naturligtvis inte ta ordet skattjakt för bokstavligt. Det är mycket mer spännande än så. :)

Jag måste säga att jag imponeras av den forskning som måste ligga bakom handlingen i boken. Det här är en fascinerande och välskriven bok och man rycks med och vill gärna veta hur det ska gå för Melly. Märkligt nog kan jag känna igen mig lite i en del av Mellys tankegångar, trots att jag inte delar hennes tro.

Profile

Dog Lovers Community

April 2010

S M T W T F S
    123
4 5678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Style Credit

Expand Cut Tags

No cut tags
Page generated Sep. 26th, 2017 02:20 pm
Powered by Dreamwidth Studios